Snabb och gratis leverans

100 dagars nöjdhetsgaranti

Köp nu, betala senare

Känd kvalitet sedan 1933

Vanliga frågor


FAQ

Beställning

I de flesta fall beror problem vid beställning på en långsam internetanslutning eller webbläsaren du
använder. Naturligtvis är det möjligt att det finns en tillfällig uppdatering i vår webbutik. Vi rekommenderar
att du kontrollerar din internetanslutning och försöker placera din beställning igen om ett ögonblick. Om
problemet kvarstår kan du kontakta vår kundtjänst!

Du kommer att få en beställnings- och leveransbekräftelse från oss både via e-post och via SMS enligt informationen i din beställning. Om du inte har fått ett bekräftelsemeddelande från oss, uppmuntrar vi dig
att kontrollera de andra mapparna i din e-post. Om du inte har fått ett bekräftelsemeddelande har antingen din beställning inte behandlats eller så finns det ett fel i informationen för beställningen. Du kan
kontakta vår kundtjänst!

Vuxna kunder kan beställa från vår webbutik. Minderåriga endast med vårdnadshavares samtycke och
hjälp.

Betalning

Klarna skickar fakturor till den e-postadress du angav. Kontrollera riktigheten för den e-postadress du angav vid beställningen och om ingen faktura har mottagits kan du kontakta Klarnas kundtjänst för fakturafrågor! Klarna kundtjänst

Vi rekommenderar att du försöker beställa igen om ett ögonblick. Om du beställer med en faktura kan du kontakta Klarnas kundtjänst om Klarna inte accepterar fakturans betalningsmetod. Om problemet kvarstår, vänligen kontakta vår kundtjänst!

Leverans av beställningar

Om produkten är en lagerprodukt levereras den inom 3-5 arbetsdagar. För leverans produkter är leveranstiden 3-14 arbetsdagar. Leveranstid för förbeställda produkter varierar beroende på produkt.

Om den beställda produkten inte har anlänt inom 7 arbetsdagar efter  mottagning av leveransbekräftelsen och skickning av sändningen, vänligen kontakta oss!

Vi packar försiktigt produkterna i hållbara fraktlådor. Men om du märker några skador på fraktlådan, vänligen ta bilder som bevis. När du öppnar sändningen, kontrollera om alla produkter är intakta och att ingenting saknas i sändningen. Om du märker några defekter eller skador på produkten / produkterna, vänligen kontakta oss via e-post genom att skicka bilder av det skadade paketet och produkten så behandlar vi klagomålet med transportföretaget för dina räkning.

Retur- och utbytespolicy

Rätten till byte och retur gäller alla lagerprodukter som är oanvända och i ett nytt skick. Produkter och tillhörande delar, såsom lådor, måste vara i gott skick och i ett skick för försäljning. Produkter kan provas, men om produkten har spår av användning har produkten inte längre rätt att byta eller returnera. Rätten till byte och retur gäller inte produkter som är skräddarsydda för kunden, såsom separat beställda beställningsprodukter, graverade produkter eller produkter som modifierats på kundens begäran.

Vi behandlar returer så snart de kommer till oss från transportföretag. När vi har hanterat återbetalning, behöver betaltjänstleverantörer några arbetsdagar att hantera betalning, beroende på betalningsmetoden. Om du beställde med en faktura kommer fakturan att annulleras så snart vi har behandlat returen.

Garanti / service

Garantiprodukter har en garanti från tillverkaren. Du kan skicka produkten gratis till oss i enlighet med garanti- och service instruktionerna på vår webbplats. Tillverkaren reparerar främst den defekta produkten och, om reparation inte är möjlig, ersätter den från fall till fall produkten mot en ny eller liknande enligt överenskommelse.

Tillverkarens garanti beror på produkten. I smycken täcker garantin en tillverkningsfel i produkten. I klockor täcker garantin tillverkningsfel såväl som garantiperioden för klockans maskiner. Garantin täcker inte normalt slitage eller brott på grund av slarvig användning. Beslut om garantitäckning för en defekt produkt fattas av tillverkaren.

Varaktigheten av tjänsten beror på produkten och tillverkaren. En del av tjänsterna utförs i Finland och vissa av varumärkena serviceras centralt i Europa. Som regel sker garanti underhåll på cirka 2-3 veckor med leveranstider.

Frågor om smarta enheter

Det första steget i underhåll är att alltid återställa alla fabriksinställningar på smarttelefonen och installera om enheten på smarttelefonen, samt ladda ner alla de senaste uppdateringarna. Om problemet kvarstår kan ni skicka produkten till oss enligt dessa instruktioner: garanti / service

Produktinformationen för alla smarta enheter har minimikraven för smartphonen så att enheten ska fungera normalt. Kontrollera kompatibiliteten noga innan du beställer!

Om ni har frågor om att använda eller funktioner av din enhet kan du hitta omfattande support på Garmins webbplats. https://support.garmin.com/sv-SE/ (031-3631000 (+46))

Andra frågor

Självklart ! Informera kundtjänst via e-post direkt efter att du gjort din beställning, till exempel genom att svara på orderbekräftelse meddelandet. Ange den snäva omkretsen på din handled och vår klocktillverkare kommer att förkorta armbandet så att det passar.

Om du inte hittar den produkt du letar efter i vårt urval, vänligen kontakta vår kundtjänst via e-post! Vi uppdaterar ständigt vårt produktsortiment och den produkt du vill kan vara tillgänglig, även om den ännu inte visas i vår webbutik.

Ja! Du kan välja presentförpackning separat för varje produkt från produktinformationen innan du lägger till den i kundvagnen. När du har valt presentförpackning för produkten visas den separat på hänvisningen som ett extra alternativ och vi kommer att packa in produkten åt dig.

© 2021 Kulta-Center Oy. Alla rätt förbehållna. | FO-nummer: 0166661-3